Ez ugye vicc?

 2009.07.28. 08:33

Újabb hadjárat a magyar falu ellen: betiltanák a disznóvágást is
A kormány 2010-től megszüntetné a hagyományos disznóvágást a falusi turizmusban - írja a Magyar Hírlap.
A készülő rendelet szerint például jövőre már csak akkor készíthető pörkölt a disznóból a vendégek számára, ha az állatot vágóhídon ölik le. A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének főtitkára a lapnak azt mondta, hogy a kevés pénzből, vagy segélyből élő falusiak havi 60-80 ezer forinttól eshetnek el emiatt.
Zalai Andrea szerint egy ősi magyar hagyomány tűnhet el, hiszen a vendégek éppen a különleges hangulat miatt vesznek részt a disznóvágásokon.
A rendelet módosítása a vidéki vendéglátás és az üdülési csekk megadóztatása után tovább nehezíti a falusi turizmus helyzetét - írja a lap.
(FH)
 
u.i.: Arra az ellenőrre azért kiváncsi lennék, aki megpróbál engem meggyőzni, hogy hagyjam abba a disznó darabolását, miközben egy elég nagy és elég éles késsel a kezemben szeletelem a húst.

Címkék: vicc probléma

A bejegyzés trackback címe:

https://lamek.blog.hu/api/trackback/id/tr181272936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása