Brit kutatók az Archives of Sexual Behavior szakfolyóiratban közölték nagyszabású kísérletsorozatuk eredményét: a férfiaknak átlagosan 8,2 másodpercnyi szemkontaktus kell ahhoz, hogy első látásra beleszeressenek egy nőbe.

A tesztalanyoknak (115 egyetemista, akik nem tudták, milyen kísérletben vesznek részt) modellekkel kellett beszélgetni, miközben a szemmozgásukat nagy pontosságú rejtett kamerákkal követték a tudósok. A rövid beszélgetések után osztályozni kellett a partner külsejét. Az eredmények elemzése azt mutatta, hogy átlagosan 8,2 másodpercig néztek a férfiak azoknak a nőknek a szemébe, akiket gyönyörűnek tartottak, míg a kevésbé vonzóaknál 4,5 másodperc volt az átlag.

Ezt a nyolc másodperces időt tartják a „szerelem első látásra" határának a kutatók, ám ez csak a férfiakra érvényes. A női tesztalanyoknál egyelőre nem sikerült hasonló összefüggésekre bukkanni; ők ugyanannyi ideig néztek a vonzónak tartott férfiakra, mint a csúnyákra. Náluk más, bonyolultabb folyamatok mutathatják ki a vonzalmat, mint a férfiaknál.

Nekem sokkal kevesebb is elég!!!!! :P:P:P

Mellesleg ei is indexes cikk.

Címkék: vicc net lélek

A bejegyzés trackback címe:

https://lamek.blog.hu/api/trackback/id/tr701128941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garou 2009.05.19. 11:01:51

Elég sok időd van mostanában az indexet olvasgatni. Ahelyett, hogy hajtanád a nőket! :P

Lámék 2009.05.19. 20:50:28

Hajtom én, csak akit hajtok, az baszik észre venni, illetve csakazért is leszarja a fejemet, de még azt se teszi!

Garou 2009.05.22. 20:15:17

Khörrrhva száját neki. Te meg írj, mert nincs mit olvasnom.
süti beállítások módosítása