Sümegi koncerten

 2009.07.02. 00:16

Élő zene projekt

 

Egy kedves ismerősöm, szólt, hogy Sümegen a Khalifa Kávézóban május 23-án koncerteznek. Mivel Sümeg city nincs tőlem messze, és már őt is régen láttuk, ezért összeröffentünk, bevágódtunk egy autóba és gyerünk. Mint kiderült, nem ők lesznek az egyedüli fellépők a színpadon. 20.30-kor, ahogy a nagykönyvben (prospektusokban) meg volt írva a Rutinműtét nevezetű együttes belecsapott a húrokba, és elkezdtek játszani. Nem lehet a zenéjüket kategorizálni, és ha lehetne is, akkor sem tenném. A 10-15 számból, amit lejátszottak, volt Reagge, Jazz, Soul, Bluse. Végig öröm számokat játszottak, főleg mikor franciából vizsgáztatták a közönséget, és az énekesen kívül, senki nem tudta megmondani, hogy a szám a sajtról szól.

Másodikként a Testosterone nevű négy főből álló Grunge banda borzolta a kedélyeket.

Az együttes többnyire feldolgozásokat játszott olyan neves előadóktól, mint az Alice in Chains, Nirvana, Blur, Pearl Jam stb., de volt pár saját szerzeményünk is. A koncertet nyélből egyik kedvenc Nirvana számommal a Smels like Ten spiritsel kezdték. A tagok ügyesen beállított hangszereivel, végre a basszus gitárt is kilehetett hallani rendesen a koncertből, nem csak a szóló gitárt, vagy a frenetikus dob szólót. A koncert legutolsó számánál, még a szomszéd is megörvendeztetett minket egy slag általi esővel, mondván biztos melegünk van. Einstein egy 5 perces dobszólóval honorálta az esőt, és a közönségtől az elmaradhatatlan „Köszönjük” kántálással.

A két koncertnek 23.00-kor lett vége. Látszott mind a két zenekar tagjain, hogy élvezik, amit csinálnak, és a zene belőlük, valahol a lelkük mélyéről szól, ami megérintett minden ott lévőt.

Ezúton is köszönöm nekik, hogy lejöttek Sümegre és játszottak nekünk. Kitartást és sok sikert kívánok nekik, akik tényleg igazi, élő zenét játszanak és örvendeztetnek meg minket muzsikájukkal.                                                                                                            

 

Címkék: korcsma haverock

A bejegyzés trackback címe:

https://lamek.blog.hu/api/trackback/id/tr951221238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garou 2009.07.03. 21:14:41

A rátóti koncertjük is fasza volt, majd megnézheted DVD-n, ha jó leszel. Tadi is megkapja, 4-5 éven belül! :D:D:D Mellesleg lehet, hogy jönnek Falóba...az lesz a nem sámli, mert akkor utána irány az HEGY!
süti beállítások módosítása